Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konec antibabišovských křiklounů?

Pokud chce tento národ přijít Babišovi na Achillovu patu, pak se nesmí chovat tak "tupě" jak se dnes jeho konkurenti chovají. 

Nemám sice p. Babiše rád, ale co se dá dělat. Je chytřejší, než jeho protivníci a pokud budou takto v jeho "zničení" pokračovat pak musím zkonstatovat, že jim se to nikdy nepovede. A proč? 

Napadnout někoho, kdo si za své "vlastní" peníze svobodně nakoupí co chce je stupidní ukázka toho co vlastně protibabišovci umí. Čím myslí!? Co znají!? A proč napadají někoho, kdo je čistý? Jestli dojde ke zdanění vaší mzdy, a vy si za zbytek nakoupíte co je libo, pak totéž, dle televizního sdělení, učinil i p. Babiš! Prostě zdanil hrubý zisk, zaplatil z něj daně, a tím zbytek je pouze "jeho!" Takže si s těmi penězi může dělat co chce. Nakoupit co chce, co ke koupi je, prostě co volný trh nabízí. Dokonce je snad i spálit! A jestli utíkal a nakoupil ve Francii nemovitost, pak je to pouze jeho rozhodnutí. Jde o to, jakou použil společnost a zda je to v mezích zákona. Dokonce by snad udělal líp, kdyby si do Francie dojel a "vilku" si nakoupil sám. A teď pomiňme použítí OFFshorovou metodu, která antibabišovcům tolik vadí a podívejme se na osud "komise", kterou stát dnes vytvoří a půjdou šetřit čím se p. Babiš provinil. Už dnes je jasné, že nic nezjistí, p. Babiš bude mít zase pravdu, protože nejen jeho právníci rozcupují všechny ostatní následné dotazy, ale i oni budou muset přiznat, že tudy cesta, tedy cesta ke zrušení jeho nadvlády, rozhodně nevede. Jen tento stát vyhodí spoustu peněz..., ale co s tím a jak dál?

Pokud někdo neví, pak utéct do daňových rájů není dnes problém, stačí kliknout na Google, a hle i vaše firma je mimo řádné placení daní v tom či onom státu. Přesunete se do daňového ráje, a daně ať platí prostí lidé! Ano, ti kteří dělají ty hodnoty to opět zaplatí. A proč? NO, protože právě naše politické špičky nedokáží učinit těmto praktikám přítrž. Nedokázali to za celých 30let a buďte klidní i dalších letech se asi nic moc dít nebude. Ono vytvořit daňový ráj, byl vynikající nápad země, která byla uznána OSN za zemi s vlastní autonomií, a pak už byl jen krůček k tomu, aby si kdejaké ostrovy udělaly daňový systém s nízkými daněmi, který okamžitě využívají nejbohatší lidé a firmy této zeměkoule. A to už běží desítky let. A jestli tohle někdo prorazí, pak bude nám všem líp. Ale buďme dnes k sobě upřimní, myslíte si, že porazíte ty co mají média, peníze, jsou mocní a dokonce jsou to i premiéři států?

Mělo by být spravedlivé, že v dané zemi ve které firmy i osoby podnikají platí řádně její sazby daní a neokrádají veškerý lid tohoto či onoho státu. Zrušením OFFShoru bychom mohli nastolit spravedlnost. Jenže to by museli všechny státy či politici světa táhnout za jeden provaz, a udělat stejnou výši daně z přijmu. Toho se zatím nikdo z nás asi hned tak nedožije. Je v tom už tolik peněz, tolik lobbistů, tolik úplatných, že tohle náš normální lid, ani naši skvělí politici, už nikdy nezlomí. Prostě tyto státy, které umožňují nízké daně, je nutno omezit a zrušit jim tyto výhody. Alen ono je v tom už tolik moci, že to nikdo z prostých lidí už zlomit nedokáže. SNAD pomůže ZESTÁTNĚNÍ? To bychom těm bohatým asi vzali vítr z plachet. Jenže, co když si to někteří bohatí vydělali z práce?  Hm, je to těžké, ale platit daně, když je platí prostý lid by měli i prostí boháči. Prostě spravedlnost pro všechny. 

Co myslíte dožijeme se toho? Ale bojovat proti jednomu člověku je dle mě směšné a nic, vůbec nic se nestane a nezmění, dokud někdo z dnešních "Tupých" to nevezme z konce, kde je skutečná Achillova pata těch, kteří OFFShoru využívají. A věřte, že žádný strom neroste do nebe. Přesto dnes musím dát za pravdu p. B., že to dělá dobře, uplatit nejširší vrstvu obyvatelstva, a dostat se nahoru je práce i těch co ho dnes chtějí sundat. Sklízí, co si zaseli a tento strom je už natolik přerostl, že porazit ho může jedině ...  

 

  

Autor: Jaromír Veverka | středa 6.10.2021 22:30 | karma článku: 22,14 | přečteno: 562x
  • Další články autora

Jaromír Veverka

Neteče nám náhodou do bot? Inflace, Ekologie, Zelený úděl, El. energie. Není toho už moc?

Málokdy a málokdo dnes věnuje poznávání okolí takovou péči, jako naši předkové, byť se zdá, že jsme dnes dál než kdykoli před. Oni totiž věděli co my dnes nevíme. Hledáme v Googlu a pohled na mraky nám už nic neříká, atd. atd.

31.12.2021 v 7:59 | Karma: 25,49 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Znásilnění "národa" nad kůží ... jsem pro všemi deseti ... já na to mám.

Muži vs. ženy, Janeček vs. kultura, soudci vs. obžalované! Kdo je tu vlastně znásilňován? Kdo za co může? A kdo to kdy pochopí?

30.11.2021 v 8:08 | Karma: 4,59 | Přečteno: 137x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Praha 22.2. 2022 - "A s krizí přišly slzy"

Je 23.2. 2022 ve všech českých denících na prvních stranách je obrovský nápis: „Apokalypsa v ČR, kterou kdysi předpověděl Gen. A.Š., se včera roztočila na plné obrátky. Pojďme si projít včerejší smrtící den v našich ulicích.“

12.11.2021 v 9:09 | Karma: 18,25 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Chcete vědět co znamená datum 22.2.2022? Že by ekonomickou krizi?

Poznáváte tento dotaz? "Co je nejhorší pro naše hospodářství?" Ano, to nám bylo předkládáno, když jsem byl mlád. Odpověď tenkrát byla: "9madelinek a jeden ekonom." A odpověď dnes po 50letech: "9ekonomů a jedna mandelinka"

6.11.2021 v 7:59 | Karma: 20,10 | Přečteno: 5293x | Diskuse| Ekonomika

Jaromír Veverka

Česká ÚVN versus USA Capitol aneb je cenzura dobrý nástroj demokracie?

Známe všichni pořad p. Jílkové, kde si můžete napsat co chcete, říkat i "skoro" co chcete, ale nic se v zemi nezmění, dokud se nezvedne lid, který si bude muset proklestit k pravdě spravedlivou cestu jako my v r. 98!

15.10.2021 v 20:58 | Karma: 13,26 | Přečteno: 587x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jako prd do Stromovky, posmívá se Fico slovenské sbírce pro Ukrajinu

29. dubna 2024  10:08

Slovenský premiér Robert Fico označil úspěšnou sbírku na munici pro Ukrajinu, ve které Slováci už...

„Islamisté si tu dělají, co chtějí.“ V Hamburku žádali zřízení chalífátu

29. dubna 2024  9:54

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali...

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. dubna 2024  9:50

Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A...

Žena, kterou ve žďárském útulku surově pokousal pes, v nemocnici zemřela

29. dubna 2024  9:48

Svým velmi vážným zraněním podlehla dvaašedesátiletá žena, kterou v půlce dubna napadl v psím...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1050x
aktuální společenská dění aneb zdá se vám, že je vše v (ne)pořádku? Možná chceme od života víc, než mu sami dáváme.

Seznam rubrik