Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J34a78n 94R39á72ž

3. 10. 2021 13:27

Zajímavé a dobře napsané.

Nějaký americký ekonom napsal, že krize, která v současnosti zasáhla celý svět má odlišnou charakteristiku od krizí minulých. Příčinou krizí minulých byla nadvýroba a malá kupní síla. Dnes je příčinou krize velké množství peněz mezi lidmi a proti tomu nedostatek zboží.

Jak se píše v článku : Obrovský počet lidí, kteří nevytváří žádnou hmatatelnou hodnotu vytvořilo poptávku, kterou nelze pro nedostatek lidí v produktivnícg výrobních oborech uspokojit.

0 0
možnosti
JL

vše se vyvíjí, ještě před 120 roky existovala robota - povinně se zdarma pracovalo pro feudály, předtím bylo nevolnictví, předtím otrokářství - to, že všichni efektivně pracovali, vidíme ještě dnes u prvních forem lidského společenství - tam fakt platilo a platí stále: Kdo nepracuje, umře hlady. Ale dobu nevrátíte. Mrkněte se na Andamanské ostrovy, tam určitě daně nejsou, možná byste tam musel platit výpalné nějakému náčelníkovi, ale to nejsou daně. že.

0 0
možnosti
JL

oprava: před 180 roky

0 0
možnosti
Foto

Zisk není zlo. Zlo jsou právě ty daně.

1 0
možnosti
Foto

Lidé prostě dělají za vymyšlené peníze vymyšlenou práci, nic jiného jim nezbývá. Takto je nastaven současný systém.

0 0
možnosti
VB

Doporučuju přečíst si mj. Esej o Evropě - Velká iluze britského historika Tonyho Judta: nebyl euroskeptik, ale byl europesimista (např. zda lze skloubit demokraticky a právně vyspělejší státy s těmi zaostalými, poznamenanými delší dobu totalitou). K tomu patří vše ostatní. Koronavirus nás ovšem nyní postavil dost na stejnou čáru, i v těch vyspělejších zemích se tu více, tu méně projeví finanční problémy, stejně tak bohužel oslabení práva. Ty zdatnější země se teď mj. více zabývají klimatem (ale co lze řešit bez ochoty Číny aj.?). Řešit např. pracovní morálku atd. bez bránění devastace život. prostředí - Evropa si potřebuje zvolit politiky koncepčně na vyšší úrovni, aby se vědělo, co má jakou prioritu. Politikům by se měli nabídnout nejerudovanější odborníci bez střetu zájmů, to je alfa omega.

0 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1050x
aktuální společenská dění aneb zdá se vám, že je vše v (ne)pořádku? Možná chceme od života víc, než mu sami dáváme.

Seznam rubrik